Kouluttajat

EcoDriving – taatusti hyvää koulutusta

Ennakoivasti liikenneympäristöä ja liikennettä lukeva kuljettaja ajaa turvallisesti. EcoDriving-koulutus tekee sinusta tasaisesti ajavan ja vastuulliseen yhteispeliin pystyvän kuljettajan, joka osaa hyödyntää polttoainesäästöön auton tekniikkaa taitavasti. EcoDriving-kurssilla poraudutaan sekä liikenneturvallisuuden parantamiseen että polttoaineenkulutuksen ja päästöjen vähentämiseen – aina turvallisuus etusijalla.

EcoDriving-koulutuspaketteja on tarjolla useita pelkästä luennosta tai demonstraatiosta aina kahden tunnin laajaan versioon, joka sisältää teorian lisäksi sparraavaa ajo-opetusta. Tutustu näiden sisältöön.
Luentokoulutus voidaan järjestää työpaikalla ja ajokoulutus tapahtuu työpaikan lähiympäristössä oikeassa liikenteessä. Ajo-opetus on aina henkilökohtaista, ja kurssilla saat vinkkejä ja palautetta asioista, joihin kannattaa kiinnittää huomiota kurssin jälkeen.

EcoDriving-kursseilla hyödynnetään uuden EDlooper-seurantajärjestelmän raportteja, joista selviää polttoaineenkulutuksen lisäksi tarkat tiedot äkkijarrutuksista, -kiihdytyksistä ja muista ajotapaa heikentävistä, mitattavista asioista.

Ajoharjoittelua sisältävä EcoDriving-kurssi sopii erinomaisesti työsuhdeauton käytönopastuksen yhteyteen. Autotekniikka kehittyy muutamassa vuodessa harppauksin. Siksi ajotapa kannattaa päivittää aina, kun työsuhdeauto vaihtuu. Samalla parannetaan organisaation riskienhallintaa, sillä ennakoiva ja pelivaraa jättävä ajotapa ehkäisee liikenneonnettomuuksia.

Ajoharjoittelua sisältävällä kurssilla saavutetaan yleensä 10–15 prosentin polttoaineensäästö. Pysyvä säästö on tyypillisesti noin puolet siitä, mutta jo silläkin säästät helposti ajoneuvoveron hinnan vuodessa. Vahinkokustannusten on todettu alentuvan koulutuksen ansiosta 15–30 prosenttia. Eräät vakuutusyhtiöt jopa antavat alennusta ajotapakurssin käyneille.

Viisaalla ajotavalla säästetään myös auton ylläpitokuluissa ja vältetään kaahailusta aiheutuvaa yrityskuvan ryvettymistä. Sokerina pohjalla: tasaisen ajotavan ansiosta stressintunteesi vähenee ja matkustajamukavuus kasvaa.

EcoDriving-koulutus on tasalaatuista kautta maan ja sen hankinta on nyt helpompaa kuin koskaan. Koulutus täyttää sovitut laatuvaatimukset ja EcoDriving-kouluttajat päivittävät osaamistaan vuosittain. Motiva valvoo laatuvaatimusten täyttymistä.